Perron Bieren gedronken bij Peter van café Frape te Maastricht

Geproefd de Blond van de tap. Op aanraden van Peter van cafe Frape, Maastricht.

Jasper Dijkers, een Nederbelg, is de brouwer van Perron Bieren. Een brouwer van artisanale bieren met hop uit eigen tuin te Gellik in België. Maar liefst 15 soorten hop, biologische teelt, kweekt hij in zijn achtertuin. Hij wilt bekend worden door juist klein te blijven met brouwsel tot maximaal 125 liter, voornamelijk op vaten en enkele op fles, om daarmee enkel de locale markt te bedienen.

Lees op www.perronbieren.be het verhaal achter de naam van de brouwerij.20140430_174735

Ik krijg een blond biertje voorgeschoteld van Peter, in een glas van La Chouffe. Het bier heeft een percentage van ongeveer 6% alcohol en is dus zeer geschikt als terrasbier.  Een bier om met vrienden te nuttigen op een gezellig terras en waar je er gerust enkele van achterover kan slaan.. De smaak omschrijf ik als subtiel en zacht. Niet bitter, niet zoet maar zeer smaakvol. Je kan proeven dat Jasper de hopbellen met de hand plukt en de roerstok met de zijn eigen klauwen handteert. Ik verneem van Peter dat de brouwer een moederbier brouwt en varieert met diverse hopsoorten om verschillende smaken te creëren. Ik neem er nog ééntje en dit keer is het biertje helemaal troebel, het vat is nu leeg, en nu pas proef ik de hopsoort Citra.

Jasper Dijkers wilt net als de bakker om de hoek de brouwer om de hoek worden. Ik droom met hem mee en hoop dat meer Nederlanders voorgoed naar België verkassen om het vak te leren.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.